Wie ben ikWat is reflexzone therapieVoor wieTarievenContact
Wat is Reflexzonetherapie
Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze waarbij op met name voeten en handen bepaalde drukpunten worden gestimuleerd. Deze gebieden, de reflexzones, corresponderen met delen van het lichaam. Deze vorm van therapie zorgt voor een verbeterde doorbloeding, het effectiever afvoeren van afvalstoffen en geeft energie. Daarnaast wordt invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen die met de zones in verbinding staan. Klachten kunnen zo worden verlicht of verholpen. Het kan het hele lichaam in balans brengen. Voetreflex is betrouwbaar en veilig zonder bijwerkingen.

Reflexzonetherapie wordt ook wel voetreflex, reflextherapie of reflexologie genoemd. De basis van deze therapie ligt in China en is nauw verwant met acupunctuur maar er worden geen naalden bij gebruikt. Het is een holistische therapie, wat wil zeggen dat er niet alleen naar de klacht gekeken wordt maar naar de mens als geheel.

Voor wie
Voetreflextherapie is in principe voor iedereen geschikt, die last ondervindt van zowel fysieke als mentale aandoeningen. Door middel van voetreflex kan het lichaam weer in balans komen.
Het is een veilige manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen. Het lichaam komt tot rust en kan zijn balans weer vinden. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor afvalstoffen beter worden uitgescheiden en het immuunsysteem wordt versterkt.
Voor mensen met lichamelijke klachten kan reflexzonetherapie ingezet worden bij bijvoorbeeld: ademhaling - spijsvertering - hormoonklieren - zintuigen - spieren - gewrichten - wervelkolom - oedeem - overgangsklachten - diabetes.Klachten voortkomend uit diabetes kunnen mogelijk hierdoor verminderen.

Voor wat betreft overgangsklachten en kinderwens kan ik bogen op veel ervaring en goede resultaten. Bij mijn studie was mijn afstudeeronderwerp "vrouwen in de overgang". Ook bij psychische klachten zoals stress - slapeloosheid - depressie - burnout - onevenwichtigheid - onverwerkte ervaringen en dergelijke. Ook hierbij geldt dat reflexzonetherapie goed samen gaat met reguliere geneeswijzen.

Verder kan reflexzone een goede aanvulling zijn:
  • tijdens afbouwen van medicatie (ontgiftende werking)
  • na een operatie, om het herstel te bevorderen
  • bij verlichting en acceptatie van klachten waarmee men moet leren leven.
  • voor, tijdens en na de zwangerschap. Zie "kinderwens en zwangerschap".
  • bij palliatieve zorg, tijdens de laatste levensfase. Zie "palliatieve zorg".
Privacy verklaring Site built by B-nuts