Wie ben ikWat is reflexzone therapieVoor wieTarievenContact
Voor wie

CHRONISCH ZIEKEN
Reflexzonetherapie kan aangewend worden voor diverse aandoeningen, maar vaak komen mensen voor behandeling wanneer ze al van alles geprobeerd hebben om van hun klachten af te komen. Reflexzonetherapie is het meest effectief (en snel merkbaar) bij recente klachten. Ook reeds lang slepende klachten kunnen vaak goed behandeld worden. Een behandeling kan dan mogelijk wel wat langer duren. Na zo'n 4 à 5 behandelingen kijken we of er voldoende merkbaar resultaat is om met de behandelingen door te gaan of om het behandelplan aan te passen.

Wekelijks behandel ik ook bewoners van en in een verpleeghuis. Dit zijn mensen met veelal aangeboren aandoeningen, maar ook mensen die ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeval of chronische aandoeningen gehandicapt zijn geraakt. De resultaten die ik behaal bij deze mensen zijn duidelijk merkbaar voor de persoon zelf en zijn/haar omgeving en hebben een duidelijke meerwaarde. Dit kan in de ontspannende sfeer zijn, maar zijn zeker ook klachtenverminderend. Uitgebreidere informatie hierover kan ik u desgevraagd geven.

SENIOREN
Afgezien van lichamelijke klachten krijgen steeds meer ouderen ook te maken met eenzaamheid. Reflexzonetherapie kan helpen om een beetje aandacht en zorg te geven. Ook de fysieke aanraking, die ouderen soms moeten missen, kan zorgen voor een positief gevoel. Hierdoor neemt men meer of eerder initiatieven of krijgt men zin om erop uit te gaan. Ik heb ook in een verzorgingshuis/serviceflat hierin al ruime ervaring en behandel hier regelmatig enkele bewoners.

KINDERWENS en ZWANGERSCHAP
In 2009 heb ik een bijscholing over reflexzonetherapie en zwangerschap gevolgd. Van vrouwen die zwanger willen worden, zijn 80% daarvan dit binnen een jaar. Bij de overige 20% lukt dit niet of niet direct. Reflexzonetherapie kan heel goed ondersteuning bieden wanneer je verminderde kansen hebt om zwanger te worden. Het zorgt voor de nodige ontlading en helpt het lichaam zich voor te bereiden op een gezonde zwangerschap. Dit geldt ook als je bezig bent met kunstmatige inseminatie. Tijdens de eerste fase van IVF is alleen een ontspannende behandeling mogelijk.

Zwanger zijn is een natuurlijk proces, maar dat wil niet altijd zeggen dat er geen klachten zijn. Integendeel, de zwangerschap vraagt veel van de aanstaande moeder. Reflexzonetherapie is een veilige en aanbevolen therapie voor, tijdens en na de zwangerschap. Veilig voor moeder en kind. Veel vrouwen zullen er zeker gedurende een zwangerschap liever niet voor kiezen om chemische of toxische stoffen te gebruiken. Gelukkig kan reflexzonetherapie wel toegepast worden. Ook na de bevalling kan reflexzonetherapie het lichaam helpen om de balans sneller te hervinden.
Tijdens de zwangerschap onder andere bij:
misselijkheid - rugpijn - bekkenklachten - statisch oedeem - obstipatie - bloeddrukklachten - verkoudheid - blaasontsteking - zwangerschapsdiabetes en stuitligging. Als je kindje in een stuitligging ligt zal de gynaecoloog het in sommige gevallen proberen te draaien. Voor de aanstaande moeder kan dit vervelend zijn. Het merendeel van de vrouwen, die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meeste vinden dat jammer, ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Door het stimuleren van zones op de voet, vanaf de 34ste week, is er een kans dat het kindje draait op een natuurlijke manier.

Geregeld komen er vrouwen op mijn praktijk die ik behandel voor een kinderwens. Vaak zijn deze vrouwen na ongeveer zes tot tien behandelingen zwanger geworden. Een van de vrouwen had al meer dan drie jaar een kinderwens en binnen twee maanden na het starten van de voetbehandelingen was ze zwanger. Garanties voor een zwangerschap zijn natuurlijk nooit te geven, maar voetreflextherapie kan echt een positief effect hebben en kan de noodzakelijke balans terugbrengen in het lichaam.

Na een bevalling kan de borstvoeding door reflexzonetherapie gestimuleerd worden en de hormoonhuishouding weer in evenwicht worden gebracht. Bij een postnatale depressie kan reflexzonetherapie ondersteuning bieden. Ook om te helpen deze te voorkomen wanneer er na een eerdere zwangerschap sprake van was.

KINDEREN
Reflexzonetherapie wordt ook toegepast bij kinderen en jong volwassenen.
Gespannen baby's kunnen tot rust komen als hun voetjes gemasseerd worden. Bijvoorbeeld als ze last hebben van darmkrampjes of oorpijn. Baby's behandel ik terwijl ze veilig bij de ouder of verzorger op schoot zitten. Enkele eenvoudige grepen leer ik aan de ouders zodat ze zelf hun kindje kunnen masseren. Kinderen komen al jong in aanraking met de stressvolle maatschappij waarin wij leven. We verwachten van ze dat ze meegaan in het tempo van volwassenen dat hoger ligt dan dat van henzelf. Ook zij kunnen te maken krijgen met klachten op lichamelijk en psychisch vlak. Gebleken is dat kinderen ontvankelijk zijn voor reflexzonetherapie en vaak minder behandelingen nodig hebben dan volwassenen. Een behandeling bij jongere kinderen duurt ongeveer een half uur. Jong volwassenen hebben te maken met hormonale veranderingen in hun lichaam. Dit heeft invloed op hoe ze zich voelen en gedragen. In deze periode worden belangrijke beslissingen genomen die van invloed zijn op de rest van hun leven. Reflexzonetherapie is een fijne methode die kan helpen om spanning los te laten. Het brengt je meer in evenwicht waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.
Aan ouders of vriend(in) kan ik eventueel ontspannende grepen aanleren welke toegepast kunnen worden ter ontspannen tijdens bijvoorbeeld een drukke (examen-)periode.

PALLIATIEVE ZORG
Een palliatieve reflexzone behandeling op de voet wordt toegepast bij ernstig zieken en mensen in hun laatste levensfase. De behandeling is niet gericht op weer gezond worden maar op ontspanning en het genieten van de zachte aanraking. Het is mogelijk om de massage in vereenvoudigde vorm te leren aan naasten of verzorgenden. Omdat de massages een gevoel van geborgenheid geven, met name als deze door een naaste uitgevoerd wordt, kunnen hiermee nog zeer waardevolle momenten worden beleefd.

Privacy verklaring Site built by B-nuts